Vaak gestelde vragen

Wij geven u rekenschap

Hier vindt u een keuze van vaak gestelde vragen aan ons Serviceteam.
Indien uw vraag hier niet wordt beantwoord, neem dan a.u.b. persoonlijk contact met ons op.

ALGEMENE VRAGEN

Hoe bereik ik Sortimo Belux?

Tel.: 02 / 355 03 70

Fax. : 02/355 03 71

E-Mail: info@sortimo.be

Kan er bij de hoofdzetel van Sortimo Belux worden gekocht?

Ja, contacteer ons voor een afspraak in onze showroom indien u een vrijblijvend voorstel wenst voor de inrichting van uw voertuig. Voor onze accessoires, koffers en WorkMo kunt u ook terecht op onze webshop www.sortimo-shop.be. 

Zo vindt u ons: 

Sortimo Belux BVBA

Schaarbeeklei 491
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 / 355 03 70
Fax. : 02/355 03 71
E-Mail: info@sortimo.be

Heeft Sortimo ook vestigingen in het buitenland?

Sortimo wordt in vele landen overal ter wereld vertegenwoordigd door dochterondernemingen, partners en importeurs. Een volledige lijst kunt u vinden op de site Sortimo Vertrieb international.

TESTRESULTATEN / BELASTINGEN

Zijn de Sortimo riemen getest?

Onze riemen zijn in het algemeen met 200 daN getest en TÜV-gecertificeerd. De testresultaten kunt u telefonisch of per email bij Sortimo Direct aanvragen. 

Tel.: 02 / 355 03 70
E-Mail: info@sortimo.be

Waar kan ik afzonderlijke sjorpunten aanbrengen?

Afzonderlijke sjorpunten kunt u zowel op de montagevloer, op de wand alsook op de spanstangen aanbrengen. Op grond van verschillende montagemogelijkheden wordt geen montagemateriaal meegeleverd. Uw contactpersoon ter plaatse stelt u echter graag geschikt materiaal ter beschikking.

Wat heb ik extra nodig, om een spanstang in de auto te kunnen aanbrengen?

Voor het aanbrengen van een spanstang in de auto heeft u sjorrails nodig. Deze dienen zich hetzij in de vloer en het dak (voor verticale inbouw) of aan de zijwanden (voor dwarse inbouw) te bevinden. Belangrijk is, dat de sjorrails door een Sortimo-onderneming worden ingebouwd.

Kan ik de spanstangen zelf op een door mij gewenste lengte / hoogte aanpassen?

Het inkorten van de spanstangen geschiedt zonder problemen. Deze heeft aan de ene zijde een stoter en aan de andere een pen. De pen wordt verwijderd, de aluminium stang met een zaag ingekort en de pen wordt weer aangebracht. De handleiding voor het inkorten kunt u ook onder info@sortimo.be aanvragen.

Voor hoeveel kilogram belasting is de Sortimo spanstang geschikt?

De spanstang houdt 500 kg bij vlakke belasting tegen.

VLOEREN

Bestaan de vloeren uit meerdere delen?

Ja, om verzend- en montage technische redenen zijn deze meerdelig. Het is echter geen probleem de delen samen te voegen. De uiteinden moeten alleen nog met het meegeleverde montagemateriaal worden verbonden.

Kan ik de vloer zelf inbouwen?

In principe kunnen de vloeren van Sortimo ook door u zelf worden ingebouwd. Wij raden echter aan de vloer door een geautoriseerde Sortimo partner professioneel te laten monteren.

Waar kan ik vloeren en zijwandbekleding kopen?

Bij het kiezen van een vloer moet met vele eigenschappen van de wagen rekening worden gehouden (plaats van de schuifdeur, achterklep, hoogte van de wagen, ruiten, enz.). Neem daarom contact op met uw lokale contactpersoon of ons Sortimo Team via Tel.: 02 / 355 03 70.

Hoe worden de vloeren bevestigd?

De vloeren worden zwevend in de auto aangebracht, maar kunnen bijvoorbeeld met butylband aan de bodemplaat worden bevestigd. De Sobogrip wordt ook door de sjorkommen gefixeerd. 

Welke vloer is voor mijn eisen geschikt?

Soboflex van Sortimo is een veiligheidsmontagevoer, die uw wagen tegen vuil en beschadiging beschermt en het schuiven van de lading vermindert. Door de slijtvaste kunststof bekleding is de vloer duidelijk stabieler dan de in de handel verkrijgbare vloerplaten. 

Sobogrip biedt optimale bescherming voor uw laadruimte. De genopte bescherming is richtingsneutraal, extreem krasbestendig en ook bij vocht extreem slipvast. De montagevloer is eenvoudig te reinigen en is bestand tegen olie, benzine en vele chemicaliën. 

ZIJWANDBEKLEDING

Kan ik zijwandbekleding zelf monteren?

In principe kan de zijwandbekleding van Sortimo ook door uzelf worden gemonteerd. Wij raden echter aan de vloer door een geautoriseerde Sortimo partner professioneel te laten monteren.

Uit welk materiaal bestaat de zijwandbekleding Sowaflex?

Sowaflex is een kunststof plaat, die door zijn honigraatvormige opbouw 60% lichter is als vergelijkbare houten bekledingen. De oppervlakte is bestand tegen vocht en chemicaliën en van 100% recyclebaar materiaal.

Kan ik de zijwandbekleding Sowaflex ook als afzonderlijk onderdeel kopen?

Sowaflex wordt geleverd als basisset. Portierbekledingen kunnen afzonderlijk worden besteld. 

Worden de portierstijlen ook bekleed?

Dat is afhankelijk van het wagentype. Neem contact op met uw lokale contactpersoon of ons Sortimo Team via Tel.: 02 / 355 03 70.

Welke wandbekleding dient bij regelmatige vochtigheid in de wagen te worden gemonteerd?

Onder vochtige omstandigheden in de wagen is Sowaflex wandbekleding het meest geschikt omdat deze uit kunststof bestaat en bestand is tegen vocht en chemicaliën.

VENTILATIESYSTEMEN

Waar vindt ik de montagehandleiding voor de dakventilator?

De montagehandleiding wordt met de dakventilator meegeleverd. Mocht u de montagehandleiding niet meer bij de hand hebben, dan kunt u zich tot ons Sortimo Team wenden via Tel.: 02 / 355 03 70.

Moet ik twee dakventilators monteren?

Volgens het voorschrift voor het transport van gevaarlijke stoffen dienen bij het transport van gassen een ventilatiesysteem met twee vrije openingen aanwezig te zijn, Een opening dient zich vóór in het dak en de andere onderaan in de achterzijde te bevinden.

Voldoen de ventilators aan de voorschriften?

Het beluchtings- en ventilatiesysteem van Sortimo heeft een aerodynamische vormgeving, waardoor de doorstroming van verse lucht ver boven de wettelijke eisen ligt.

KOFFERS & BOXXEN

Past de Bosch L-BOXX in het Globelyst systeem?

De Bosch L-BOXX, maar ook de BOXXen van alle overige coöperatiepartners zijn 100% compatible met het Globelyst systeem. 

Zijn er ook L-BOXXen in andere kleuren?

De L-BOXXen zijn alleen in grey-white verkrijgbaar. Voor bestellingen in speciale kleuren bestaat een minimum bestelaantal - neem a.u.b. bij vragen contact op met Sortimo Team.

Kunnen inzetboxen in alle koffers en boxen worden geplaatst?

De inzetboxen kunnen in alle koffers en boxen worden geplaatst.

Zijn inzetboxen afzonderlijk verkrijgbaar?

Natuurlijk kunt u de inzetboxen ook afzonderlijk aanschaffen.  Bij vragen kunt u contact opnemen met uw lokale Sortimo contactpersoon of met het Sortimo Team via Tel.: 02 / 355 03 70.

Is de greep resp. het slot van metalen koffers afzonderlijk te leveren?

Voor alle boxen, ook voor de metalen koffers zijn deze afzonderlijk leverbaar. Neem a.u.b. bij bestelling of vragen contact op met ons Sortimo Team via Tel.: 02 / 355 03 70 of met uw lokale Sortimo contactpersoon.

BESTAANDE BEDRIJFSWAGENINRICHTING

Kan ik mijn bestaande bedrijfswageninrichting uitbreiden met een bankschroef?

Neem contact met ons op via Tel.: 02 / 355 03 70.

Ik wil graag mijn bedrijfswageninrichting ombouwen. Kan ik montagemateriaal (slagmoeren, bevestigingsstrips) bestellen?

Neem contact met ons op via Tel.: 02 / 355 03 70.

BESTELLEN

Ik kan het gewenste artikel niet in de Webshop vinden - wat nu te doen?

Neem contact met ons op via Tel.: 02 / 355 03 70.

Bestaat er een configurator waarmee ik mijn bedrijfswageninrichting zelf kan plannen?

Wij maken onderscheid tussen twee inrichtingslijnen: Xpress en Individual. 

Onze Xpress-oplossingen zijn standaard inrichtingen, die u zelf met behulp van de brochure van de auto kunt configureren. Passend bij de auto kunt u uw inrichtingsblokken kiezen. De brochures kunt u aanvragen via Tel. 02 / 355 03 70.

Mocht u een individuele montage wensen, dan raden wij u aan contact op te nemen met een nederzetting of een station, die de bedrijfswageninrichting samen met u en naar uw behoeften plant. 

Kan ik ook als privé persoon bestellen?

U kunt ook als privé persoon bestellen.